0561 - 433 100Zuiderweg 40g, 8391 KG Noordwoldedirectie.develden@comprix.nl

Onze school OBS de Velden is gezond!

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald.

Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat voeding. Hiervoor zetten we onder andere de volgende activiteiten in. Op dinsdag drinken we kraanwater, we stimuleren het eten van een gezonde lunch, gaan we voor een gezonde traktatie, verbouwen we groentes in de moestuin en doen we mee aan het nationaal schooltonbijt en Koningsontbijt en delen we EU schoolfruit uit.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op: